5 km täyttä tuskaa

Jo nyt on ahdistavaa tämä juokseminen. No ei ole, mutta näköjään peräkkäin tulee sitä julistettua.

Kävin sunnuntaina juoksemassa elämäni ensimmäisen vitosen kisan. Enkä sitte ollut valmistautunut yhtään. Koska se on vaan viis kilsaa, vajaa puoli tuntia elämästä. Eihän mulla ollu ees mitään käryä mitä vauhtia pitäis lähteä juoksemaan. Enkä mää tunnista mitään muita vauhteja kuin yli tai alle 7 min / kilometri. Hemmetin hyvä pohja lähteä juoksemaan, kun tavoite oli jossain 5 min / km – 5.30 min / km välillä.

Lähdin sitten heti täysillä eli aivan liian kovaa. Mutta kun ne muutkin. Siis ne jotka on perkeleen paljon kovemmassa kunnossa kuin minä. Tuli sitten siihen alkuun vedettyä uudet pohjat kilometrin vedolle. En kai ole koskaan juossu alle viiden minuutin kilometrejä. Nyt olen juossut yhden.

Sen jälkeen loput neljä kilometriä oli yhtä murhaa. Täyttä murhaa. Murhempaa. Se happoja vastaan taistelu. Se oli jotain kamalaa. Tuntu, että juoksen suossa. Mutta loppujen lopuksi taistelu taisi ennen kaikkea olla henkistä laatua. Kun tekee mieli luovuttaa heti kun on vähän epämukavaa. Kun ei ole kokemusta kovaa juoksemisesta, vaan lönköttelee omalla mukavuusalueelle. Ne vedotkin mitä olen tehnyt, niin on ollut semmosia lepposia. Ei mitään maksimivetoja, vaan turvallisesti siellä vk-alueella. Kannattas varmaan useamminkin mennä kauas sieltä mukavuusalueelta.

Vikan kilometrin mantra oli jotakuinkin seuraava: ”Se on alle kuus minuuttia sun elämästä.”, ”Se ei kestä enää kauan”, ”Jalka-toinen jalka-se ensimmäinen jalka-sitten taas se toinen jalka”. Sitten takana tulija rupes henkimään liian raskaasti niskaan, joten jostain oli vielä puserrettava se viiminenkin hikipisara ja tahdonvoiman ripe. Sielu ei antanut periksi, että olisin sen kirittäjän päästäny ohi. En päästäny. Pieni voitto.

Suuri voitto oli koko juoksu. Vaikka se oli täysi katastrofi tai ainakin aivan nurinperin juostu. Mutta varmasti nopein vitonen mitä mä olen koskaan juossut 😀 Ja siitä mä olen iloinen. Askel askeleelta ja lenkki lenkiltä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s