Ilmanvaihdon asiantuntija

Remontin valmistuttua sitä on varmaan täysin oppinut (Googlen pätevöittämä) rakennusteknisten asioiden asiantuntija. Tai ainakin pirun hyvä googlaamaan remontoimisen eri vaiheita ja kasaririvarin sielunelämää.

Nyt on päästy perehtymään huippuimureihin ja niihin liitettäviin liesituulettimiin. Tähän asti mää olin aatellu, että liesituulettimia on about kahta sorttia eli huoneilmaan kierrättävä ja hormiin liitettävä. Ja huippuimuri on joku, en tiedä, huipulla oleva imuri?! Nyt luulen paremmin.

Huippuimuri ON huipulla oleva imuri. Tai siis katolla eli huipulla. Olin siis oikeassa! Yksinkertaistetusti se imee pahan ilman pois ja alipaine tuo puhdasta ilmaa tilalle. On siinä imurilla tehtävää, vaikka kuinka ois huippu.

Liesituuletin mallia 80-luku

Liesituulettimet voivat nykyään (ja siis ilmeisesti jo 80-luvulla) tehdä kaikenmoista. Ohjailla huippuimureita ja poistoja ja tuloja eli siis koko ilmanvaihtoa. Että ei ne pelkästään ruuanlaiton käryjä suodata pois. Kaikkea kanssa.

Ennen tätä päivää ilmanvaihdon parantamiselle oli uhrattu muutama ajatus, mutta sen syvällisemmin siihen ei oltu vielä ehditty paneutua. Oltiin tasolla: ”Täällä on snadisti tunkkaista. Jotain asialle on jossain kohtaa tehtävä.”

Ei tartte miettiä. Hommasta tuli eilen selvää. Lätkäistiin vanha, alkuperäinen liesituuletin päälle. Ja avot. Jo lähti ilma vaihtumaan tai no ainakin jotain tapahtui. Liesituuletin kiinni, ilman vaihto sulki. Aikamoinen ratkaisu. Jännä homma, ettei heti hoksattu Räyskässä olevan koneellinen ilmanvaihto.

Miehiä katolla
Siellä se on. Huippuimuri.

Kun huomattiin liesituulettimen monitoimisuus, niin käytiin ihmettelemässä Räyskän ilmanvaihtoa kattoa myöten. Positiivinen uutinen on, että sellainen tosiaan on. Uudella liesituulettimella vieläpä toimiva. Eli uuden keittiön bonuksena saadaan toimiva ilmanvaihto. Ei huano, sanos Jormakin tähän.

Ei tarvita ilmanvaihtoremonttia. Jihuu. Tarvitaan vain nykystandardien mukainen liesituuletin, joka ohjaa huippuimuria sekä poistoa niin keittiöstä kuin kylppäristä ja vessasta, ja on automaattisesti päällä koko ajan. Mahtavuutta.

2 kommenttia artikkeliin ”Ilmanvaihdon asiantuntija

    1. Ilmeisesti siihen aikaan ei oo ollu muita kuin MUH:n vehkeitä. Muutama muuki sanonu, että niitten kasarikeittiöstä löyty vastaava vehje!
      Mää en tosin ymmärrä miksen sen ees saa kokonaan pois päältä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s